Home Vrije tijd In deze steden kan je het beste uitgaan

In deze steden kan je het beste uitgaan

0
In deze steden kan je het beste uitgaan

Als je gaat studeren zijn colleges en tentamens natuurlijk enorm belangrijk, maar ontspannen op zijn tijd is ook noodzakelijk. En hoe kun je dat nu beter dan door een avondje uit te gaan? In Nederland, maar ook in Europa zijn er veel leuke steden met de meest gezellige clubs waar je helemaal los kunt gaan. In dit artikel lees je alles over de beste uitgaanssteden in Nederland en ook over enkele van de beste uitgaanssteden in Europa.

Inhoudsopgave

Top 10 uitgaanssteden Nederland

1.      Groningen

Denk je aan uitgaan, dan denk je aan studentensteden. Groningen is één van de leukste studentensteden van Nederland en ook meteen de leukste uitgaansstad van ons koude kikkerlandje. Helemaal in het noorden weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Ga eerst een hapje eten op één van de vele terrassen en wacht totdat de tafeltjes aan de kant geschoven worden totdat je je voetjes van de vloer kunt halen.

2.      Maastricht

Van het noordelijke Groningen gaan we helemaal naar het zuiden, naar het Limburgse Maastricht. Ook hier weten ze wat gezelligheid is en de bourgondische leefwijze draagt hier nog eens extra aan bij. Op de Markt en het Vrijthof wemelt het van de leuke uitgaansgelegenheden, die elk weekend vol staan met studenten. Ook kun je hier genieten van lange zomeravonden, die in het zuiden toch net een tikkeltje warmer zijn.

3.      Eindhoven

We blijven nog even in het zuiden van het land, want ook Brabanders weten een perfect avondje uit te creëren. En waar kan dit nu beter dan in Eindhoven. Deze moderne stad vol studenten is dé stad waar je moet zijn voor wat Brabantse gezelligheid. Ze zeggen niet voor niets “Eindhoven de gekste”. De beste clubs zijn te vinden op Stratumeind, maar in de binnenstad zijn nog veel meer leuke terrassen en clubs te vinden. Overigens worden er in de kroegenstraten ook activiteiten als bierproeverijen en cocktailworkshops georganiseerd.

4.      Amsterdam

Kan een stapavond voor jou niet wild genoeg zijn, dan is Amsterdam the place to be. De hoofdstad is de grootste uitgaansstad van Nederland en er is volop variatie: van de ouderwetse bruine kroegen tot de meest moderne en bruisende clubs. Niet alleen Nederlanders weten de stad te vinden, ook onder buitenlanders is het populair. Een groot deel van de toeristen in Amsterdam, komt er zelfs speciaal voor het nachtleven.

5.      Utrecht

Voor de mensen die Amsterdam net iets te heftig vinden, is Utrecht een goed alternatief. Hoewel ook dit een grote stad is, gaat het er hier over het algemeen wat gemoedelijker aan toe. Bovendien zijn er genoeg leuke uitgaansplekken in de Domstad te bezoeken. Bezoek de kroegen aan het water of op plein De Neude. Elk café draait zijn eigen muziek, dus na enige tijd zoeken, vind je vast een zeker een café die helemaal bij jou en jouw muziekstijl past.

6.      Rotterdam

In Rotterdam is er wat uitgaansgelegenheden betreft voor ieder wat wils. Zo zijn er grote clubs als Club Bed, Sorbonne, Blend en Skihut, maar kun je er ook terecht in de wat kleinere cafés of ouderwetse bruine kroegen. Maassilo is een bekende kroeg, gevestigd in een oude graansilo uit 1910. Vanwege het grote aanbod aan uitgaansgelegenheden hoe je je in Rotterdam niet te vervelen en kun je van de ene naar de andere kroeg hoppen.

7.      Nijmegen

Dankzij de Radbouduniversiteit en hogescholen is Nijmegen een studentenstad bij uitstek. Hoewel er in Nijmegen ook clubs te vinden zijn, zijn vooral de cafés er erg populair. De meesten zijn te vinden in en rondom de Molenstraat. Bovendien is de stad voorzien van meerdere grote pleinen vol terrassen en cafés. Hoewel Nijmegen het hele jaar door een bruisende stad is, is het tijdens de Vierdaagse extra feestelijk. Naast het aanmoedigen van de dappere wandelaars moet er natuurlijk ook gefeest worden en dat kan gemakkelijk dankzij de vele activiteiten en evenementen die er in die vier dagen in de stad worden georganiseerd.

8.      Den Bosch

Ook in Den Bosch is de Brabantse gezelligheid volop aanwezig. In Den Bosch zit dan wel geen universiteit, maar dankzij de verschillende hogescholen zijn er toch genoeg studenten te vinden. Vooral op en in de buurt van de Markt en op de Parade kun je je helemaal uitleven. Aangezien de uitgaansgelegenheden redelijk dichtbij elkaar liggen, kun je gemakkelijk van kroeg naar kroeg rollen. Mocht je na het stappen een enorme honger hebben, kun je achteraf bijkomen onder het genot van een heerlijk worstenbroodje.

9.      Den Haag

Hagenezen weten bij uitstek hoe ze helemaal los kunnen gaan en een wilde avond kunnen beleven. Vooral in de buurt van de Hofvijver zijn veel uitgaansgelegenheden. Je vindt hier van alles en nog wat: van discotheken en Ierse pubs tot cafés.

10.  Leiden

Leiden is een wat kleine stad, maar aan gezelligheid geen gebrek. Het is een van de meest populaire studentensteden van het land, dus ook studenten zijn er genoeg. De stad zit bomvol met bruine kroegen. Bovendien zijn er veel studentenverenigingen te vinden er zijn er altijd wel leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Uitgaansgelegenheden in de rest van Europa

Hoe leuk de Nederlandse uitgaansgelegenheden ook zijn, soms moet je gewoon even van omgeving wisselen. In andere Europese landen zijn er gelukkig genoeg leuke stapplekken te vinden. Zo zijn er leuke uitgaanssteden in België en Duitsland, maar ook verderop in Europa, zoals Mallorca,  Kroatië of Spanje. Vooral laatstgenoemde bestemmingen zijn geschikt voor een zogenaamde ‘zuipvakantie’. Sommige Europese steden zijn tevens volledig gericht op Nederlanders, denk aan het Griekse Chersonissos. Zo kun je je favoriete nummers van André Hazes zelfs in het buitenland met volle borst meezingen. Het kan daarentegen ook juist leuk zijn om op een wat minder toeristische plek te gaan stappen. Hoe leuk is het om op de typische Spaanse of Franse stapmuziek los te gaan en daardoor ook nog eens een hele hoop nieuwe muziek te leren kennen. Bovendien leer je zo de uitgaanscultuur van een ander land kennen en kun je weloverwogen beslissen waar je het volgende jaar op vakantie wilt gaan.