Home Vrije tijd De leukste drankspelletjes voor studenten

De leukste drankspelletjes voor studenten

0
De leukste drankspelletjes voor studenten

Een avondje naar de kroeg, urenlang borrelen op het terras. Dit zijn typische activiteiten die studenten wekelijks met elkaar ondernemen. Maar alleen maar praten, dansen en bierdrinken wordt op een gegeven moment ook saai en bovendien is het duur om elke keer naar een kroeg of terras te gaan. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om thuis een gezellige avond te creëren onder het genot van wat goedkopere drankjes. Wat dacht je van drankspelletjes. In dit artikel lees je alles over verschillende leuke drankspellen.

Inhoudsopgave

Beerpong

Beerpong is misschien wel het bekendste drankspel dat er bestaat. Het is immens populair onder studenten. Wat je nodig hebt: 20 bekers en pingpongballetjes en heel veel bier. Je speelt het drankspel met twee teams van twee spelers. Aan beide kanten van de tafel zet je de bekers in een piramide-opstelling: 4-3-2-1. Nu alles klaar staat, kan het spel beginnen: beide spelers van een team moeten een pingpongballetje in een van de bekers zien te gooien. Als beide spelers missen, is het de beurt aan het andere team. Als het balletje wel raak is, moet een speler van de tegenstander de beker helemaal leeg drinken. Hetzelfde team blijft dan de beurt houden. Als allebei de spelers het balletje in dezelfde beker gooien, moet de tegenstander zelfs drie bekers helemaal leegdrinken.

Krokodil met kiespijn drankspel

We kennen allemaal wel de groene krokodil met kiespijn die eigenlijk voor kinderen bedoeld is. Hierbij is het de bedoeling dat je op zijn tanden drukt. Bij één van deze tanden valt de bek van de krokodil dicht. De spelregels van het drankspel blijven grotendeels onveranderd, maar er is één verschil. Waar het kinderspel heel onschuldig is en er geen consequenties aan het dichtvallen van de bek zitten, is dat bij de drankversie wel het geval. Degene die de bek van de krokodil dicht krijgt, moet namelijk een drankje achterover gooien.

Stef Stuntpiloot drankspel

Ook Stef Stuntpiloot is gebaseerd op een spelletje voor kinderen. Stef Stuntpiloot komt langs het kippenhok en dat van je vrienden gevlogen. Om zijn arm opnieuw te lanceren, moet je op Stef zijn arm drukken om de kippen te beschermen. Let op: dit moet je wel op het juiste moment doen, anders gaan de kippen dood. Als iemand al zijn of haar kippen heeft laten sneuvelen, moet deze

Darts en Drinks

Als je aan darten denkt, denk je aan een kroeg. Een goede reden om er dan ook maar meteen een drankspelletje van te maken. In de vakjes op het dartbord staan verschillende opdrachten. In welk vakje je pijl terecht komt, bepaalt dus welke opdracht jij uit moet voeren. Het leuke aan dit spelletje is dat er weinig vals te spelen valt. Let op: zorg ervoor dat je tegenstanders niet al te ervaren zijn in darten. In dat geval zul jij alle vervelende opdrachten uit moeten voeren, terwijl zijn hun pijl steeds in precies het goede vakje weten te krijgen.

Drink till you sink

Drink till you sink is het ideale drankspel om je vrienden écht goed te leren kennen. Je moet namelijk allerlei opdrachten uitvoeren waarbij je kennis, motoriek, fysieke gesteldheid en reactievermogen worden getest. Dit spel is geschikt voor 3 tot 15 personen en is dus ideaal om met een wat grotere groep uit te voeren.

Paardenrace drankspel

Het paardenrace drankspel lijkt op een daadwerkelijke paardenrace, maar gaat er toch net een tikkeltje anders aan toe. Alle spelers zetten op één van de vier azen in. In een echte paardenrace staan deze gelijk aan de paarden. Maar er is één verschil: in dit drankspel wordt een Aas uitbetaald met slokken drank. Je mag je eigen aantal slokken bepalen en moet deze voorafgaand aan het spel opdrinken.

Roulette drankspel

Roulette is al tijden een enorm populair drankspel. We kennen natuurlijk allemaal het welbekende rad dat hierbij hoort. Alle spelers kiezen een nummer, een kleur of een deel van de shotglazen. Valt het balletje op jouw nummer, dan ben jij degene die een shotje moet drinken. Het leuke aan dit spel is dat je zelf totaal geen invloed hebt op de uitkomst, aangezien het puur op geluk en toeval is gebaseerd. Zo kan het dus voorkomen dat één iemand al 10 shotjes heeft gedronken, terwijl een ander nog volledig nuchter is. 

Drankspelletjes met kaarten

Drankspelletjes met kaarten blijven ook altijd populair. Deze spelletjes zijn vaak ook erg eenvoudig en daarom leuk voor iedereen. Een aantal voorbeelden van drankspelletjes met kaarten is: 21en, Aais is Baas, At Je Zat, Bieramide en Bierpoker. Vaak heb je hiervoor minimaal slechts 2 spelers nodig en kun je het spelletje met een grote groep spelen. Bovendien kan dit altijd en overal, het enige wat je nodig hebt, is ten slotte en stel kaarten. Dit maakt kaartspellen ook ideaal voor in de kroeg of op vakantie.

Online drankspellen

In de coronacrisis was het natuurlijk verboden om met een grote groep samen te komen en alle kroegen en clubs waren gesloten. Hoewel het de eerste paar weken nog te doen was om met zijn allen thuis te blijven, gingen veel mensen – en dan vooral studenten – zich na een tijdje toch vervelen. Gelukkig was daar de oplossing: online drankspellen. En daar waren mensen erg creatief in, eventueel met behulp van verschillende apps. Alle bovenstaande drankspellen zouden in principe online uitgevoerd kunnen worden, al wordt dat misschien een beetje saai. Het is natuurlijk niet heel leuk om alleen aan een tafel te beerpongen, terwijl je vrienden van een afstandje mee zitten te kijken. Daarom zijn de meest populaire drankspellen toch echt degene die speciaal voor online gebruik zijn gemaakt, denk aan Drink and Tell, waarbij de spelers bepaalde vragen moeten beantwoorden, maar hun antwoord in eerste instantie geheim moeten houden voor de andere spelers. Nadat zij geantwoord hebben, mag de speler zijn of haar antwoord pas bekend maken en iedereen die het fout had, moet drinken. Ook Game of Shots is een populair online drankspel. Dit spel is te vergelijken met Truth or Dare. Deze app is erg overzichtelijk en werkt heel vlot. Bovendien staan de spelregels hier al kort uitgelegd, zodat je meteen weet wat je moet doen.