Home Vrije tijd Dit zijn de best betaalde bijbaantjes voor studenten

Dit zijn de best betaalde bijbaantjes voor studenten

0
Dit zijn de best betaalde bijbaantjes voor studenten

Studeren is duur. Je betaalt collegegeld en veel studenten gaan op kamers, waar ze niet alleen huur voor moeten betalen, maar ook bijkomende kosten als boodschappen. Ook de telefoonrekening en zorgverzekering moeten betaald worden en vergeet alle biertjes op de gezellige feestjes niet. Om deze reden nemen vrijwel alle studenten en bijbaan. Of je nu een studenten bijbaan in Rotterdam, Maastricht of Amsterdam zoekt, het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje goed betaald krijgt. Je vrije uren zijn namelijk schaars en het is niet de bedoeling dat je dag en nacht aan het werk bent om een beetje een fatsoenlijk salaris bij elkaar te krijgen. In dit artikel kom je erachter welke studenten bijbaan het beste verdient.

Inhoudsopgave

Bijles geven aan scholieren

Bijles geven is misschien wel de best betaalde bijbaan die je je kunt bedenken. Scholieren staan te springen om wat extra begeleiding en vooral de ‘moeilijkere’ vakken als wiskunde en Nederlands zijn populair. Als bijlesdocent kun je 10 tot 30 euro per uur verdienen, met een gemiddeld uurtarief van 15 euro. Dat tikt lekker aan. Zeker vanwege het coronavirus is de vraag naar bijlesdocenten enorm toegenomen. En aangezien online lessen tegenwoordig niet meer zo raar zijn, is dit ook een prima bijbaan als je wilt thuiswerken. Bovendien kun je – in overleg met je bijlesleerling – je eigen tijd indelen.

Privéchauffeur

De meeste studenten zijn de 18 al gepasseerd en veel van hen beschikken ook over een rijbewijs. Privéchaffeur kun je worden bij verschillende voorname bedrijven en de werkzaamheden variëren van het vervoeren van zakenmensen van de ene meeting naar de andere tot deze naar het vliegveld brengen en later ook weer ophalen. Ook kun je privéchauffeur voor politici worden. Aangezien je veel mensen ontmoet die het zakelijk hebben gemaakt, biedt deze baan een unieke kans om te netwerken. En aangezien je vaak ’s avonds of ’s nachts werkt, ligt het salaris een stuk boven het minimumloon, denk aan een uurtarief van 10 tot 18 euro.

Medewerker callcenter

Ben je communicatief sterk en ben je goed in dingen verkopen? Dan is het werken in een callcenter misschien wel iets voor jou. Het doel van elk telefoongesprek is om nieuwe klanten binnen te halen of om bepaalde producten te verkopen. Boven op je basisloon, verdien je vaak ook nog eens een commissiebedrag en kun je profiteren van leuke bonussen in de vorm van een nieuwe telefoon bijvoorbeeld. Het loon dat je verdient, hangt dus voor een groot deel af van hoeveel klanten jij binnenhaalt. Over het algemeen ligt dit tussen de 6 en de 16 euro per uur.

Medewerker thuiszorg

Vanwege het grote tekort aan thuiszorgmedewerkers, is alle hulp welkom en worden er steeds vaker studenten gevraagd voor deze functie. Zeker in schoolvakanties, waarin bedrijven kampen met een personeelstekort. Je kunt je cliënten helpen met schoonmaken, boodschappen doen, de afwas en noem maar op. Ook kun je ze helpen bij het instellen van hun nieuwe computer, bijvoorbeeld. Het gemiddelde uurloon bedraagt 11 euro en je kunt je tijd flexibel indelen.

Administratie

Voor administratief werk heb je niet altijd een diploma nodig. Veel grote bedrijven laten de eenvoudig administratieve taken over aan studenten, die met zo’n 11 euro per uur een lekker salaris op kunnen bouwen. Bovendien kunnen ze de werkzaamheden vaak vanuit huis uitvoeren en daarbij hun eigen tijd indelen. De taken zijn dan wel redelijk eenvoudig en niet heel spannend, het is wel een goede manier om snel en makkelijk geld te verdienen.

Word eigen baas

Waarom zou je wachten met het beginnen van je eigen bedrijf(je) totdat je bent afgestudeerd. Ook als student liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Heb je een talent? Ga hier dan iets mee doen. Of je nu computers gaat repareren of een hondenuitlaatservice begint, het kan allemaal. Bovendien is het tot een inkomen van 10.000 euro per jaar niet eens nodig om ingeschreven te staan bij de KvK. 

Bezorg maaltijden

Sinds de coronapandemie is het bezorgen van maaltijden immens populair geworden en ook nu iedereen zijn of haar normale leven weer grotendeels op heeft gepakt, worden maaltijden nog vaak online besteld. Als maaltijdbezorger kun je profiteren van fooien, helemaal op regenachtige dagen. Zo kun je uitkomen op een hoog salaris. Maar ook zonder fooien kun je al rekenen op een uurloon van boven de 10 euro. Naast het feit dat je lekker verdient, is het vaak mogelijk om je tijden flexibel in te delen. En niet te vergeten: door avondenlang te fietsen krijg je een heel goede conditie en sterke beenspieren.