Home Vrije tijd De 10 leukste PS5 games die nog in 2022 uit gaan komen

De 10 leukste PS5 games die nog in 2022 uit gaan komen

0
De 10 leukste PS5 games die nog in 2022 uit gaan komen

Ben je fan van Playstationgames, maar heb je al je games al 100 keer gespeeld? Dan ben je vast toe aan iets nieuws. Gelukkig komen er heel veel nieuwe games aan, die zelfs dit kalenderjaar nog released worden of eerder dit jaar al released zijn. In dit artikel kom je alles te weten over de nieuwe PS5 games van 2022 en kun je alvast kiezen welke games jij aan wilt schaffen.

Inhoudsopgave

Top 10 nieuwste PS5 games met een release in 2022

1. Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Uncharted: Legacy of Thieves Collection is het vierde deel van de Nathan Drake-serie, met Chloe Frazer en Nadine Ross in de hoofdrol. Hoewel eerdere delen van deze game al jaren razend populair is, wordt de game alleen maar beter, niet alleen spelinhoudelijk maar vooral ook technisch.

Dit spel is niet puur avontuurlijk, maar je duikt echt in het verhaal van de hoofdrolspelers en leert hen daadwerkelijk kennen. Hierdoor bouw je ook al gelijk een band op met de karakters. Je gaat met hen op reis naar India en maakt allerlei avonturen mee.

2.      Sifu

Sifu is bij uitstek een game voor liefhebbers van vechtsporten. Het is een third-person actiespel waarin gevechten niet worden geschuwd en het kan er soms heftig aan toe gaan. Als jonge Kunfg-Fu student heb je maar één missie, en dat is wraak nemen. Na elke moord wordt je karakter ouder. Het ziet er anders uit en moet ook de vechtsport op een andere manier beoefenen.

3.      Horizon: Forbidden West

Horizon: Forbidden West is een actiespel en het vervolg op Horizon: Zero Dawn dat in 2017 werd gereleased. Bij beide delen speelt Aloy de hoofdrol. Je gaat met haar op avontuur in het apocalyptische Amerika en moet gevaren en vijanden overwinnen. Deze game wordt gewaardeerd door de vele mogelijkheden om het spel en de mooie gebieden te verkennen. Het is dan ook een echte open game.

4.      Gran Turismo 7

Gran Turismo gaat ver terug in de tijd. In 1997 kwam het eerste deel al uit. Hoewel er door de jaren heen veel is veranderd aan de spelopbouw en -inhoud, keert deel 7 juist weer een beetje terug naar het origineel. Dit spel is een racesimulatie dat op een heel realistische manier wordt weergegeven. Je kunt kiezen uit 400 wagens, 34 locaties en 97 verschillende circuits. Zo kun je oneindig door spelen en raak je nooit verveeld. Om de game nog realistischer te maken, kun je alle voertuigen tunen, wassen en spuiten. Ook kun je de onderdelen wisselen. Bovendien zijn rijtesten mogelijk en kun je je auto’s tweedehands (ver)handelen. Daarbij komt dan ook nog eens de passende muziek die de game extra spannend maakt.

5.      GhostWire: Tokyo

GhostWire: Tokyo speelt zich af in Japan. Je volgt Shinji Mikami in deze donker first-person game dat met recht een actiegame genoemd mag worden. In het bruisende Tokyo onderzoek je waarom inwoners massaal op mysterieuze manier verdwijnen. Hierbij krijg je ook te maken met geesten. Sommige geesten zijn uit op moord, terwijl andere je juist willen helpen bij je onderzoek.

6.      Forspoken

Forspoken is een actiegame met Frey Holland als hoofdrolspeler. Dit is een echte heldin dat eruit ziet als een normaal meisje uit New York. Wat je echter niet kunt zien, is dat Frey bezit over magische krachten. Hiermee lukt het haar om de omgeving razendsnel te verkennen en haar vijanden tijdens gevechten te verslaan. De game speelt zich af in een prachtige fantasiewereld en is voorzien van een moderne setting. Bovendien zul je tijdens het spel genoeg unieke twists tegenkomen, waardoor je niet snel verveeld zal raken. De game heeft telkens weer een verrassing voor je in petto. En goed nieuws voor de fans die niet meer kunnen wachten: in oktober vindt de release plaats.

7.      F1 2022

Ben je een echte F1 fan? Dan is er goed nieuws. Ook in 2022 kun je je hart ophalen wat betreft de F1-game, die ook dit jaar weer met een nieuwe versie komt. Alle veranderingen wat betreft regels in real life moeten natuurlijk ook in de game worden doorgevoerd. Ook de vernieuwde F1-kalender is een belangrijk onderdeel. En aangezien alles in deze game zo echt mogelijk moet lijken, is de debuutrace in Miami ook inbegrepen. Hoewel het vorige deel op technisch gebied al geweldig was, is het de makers gelukt om de techniek van de game nog beter te maken. Zo waan je je helemaal een formule 1-coureur. Al helemaal als je dan ook nog eens in de huid van Max Verstappen kunt kruipen.

8.      FIFA 23

Hoewel de meeste FIFA-liefhebbers nog helemaal into FIFA 22 zijn, kunnen ze zich alvast verheugen op de nieuwste versie, FIFA 23, die naar alle waarschijnlijkheid in de herfst van 2022 gereleased zal worden. FIFA kennen we natuurlijk allemaal. Het is de ultieme voetbalgame waarbij het net lijkt alsof je zelf in een uitverkocht stadion staat te voetballen. Kruip in de huid van je favoriete voetballer en zorg ervoor dat je met je team bovenaan komt te staan. FIFA bestaat al jarenlang, maar wordt elk jaar weer realistischer. Alle nieuwe spelregels worden ieder jaar weer in de game verwerkt en ook het uiterlijk van de spelers wordt steeds beter en gedetailleerder.

9.      God of War: Ragnarok

In God of War: Ragnarok ga je als reus Kratos op avontuur in Noorwegen. God of War kent al eerdere versies, namelijk een uit 2005 en een remake hiervan die in 2018 werd gereleased. Hoewel nog niet bekend is hoe de game er precies uit gaat zien, weten we wel dat het spel gewelddadiger zal worden en er meer gevechten plaats zullen vinden. Deze worden ook groter van aard. Wel komt er een nieuw personage: dondergod Thor, die met zijn hamer Mjölnir moeilijk te verslaan is.

10.  Stray

In Stray ben je geen mens, maar een zwerfkat. Je ontdekt een dystopisch sci-fi metropool in verblindend neonlicht, met als doel de weg naar je familie terug te vinden. Onderweg kom je natuurlijk allerlei gevaren en uitdagingen tegen, maar dat is ook net hetgeen wat het spel zo leuk en avontuurlijk maakt.