Home Vrije tijd Beste mindset boeken 2022

Beste mindset boeken 2022

0
Beste mindset boeken 2022

De laatste jaren is selfcare voor veel mensen erg belangrijk geworden. Mensen doen actief hun best om zowel fysiek als mentaal lekker in hun vel te zitten en maken daarbij dankbaar gebruik van allerlei hulpmiddelen, zoals boeken. Ook mindset is een belangrijk thema. Maar wat is mindset nu precies en wat zijn de beste mindset boeken van 2022?

Inhoudsopgave

Wat is mindset?

Mindset heeft alles te maken met de manier van denken. Mindset is op te delen in verschillende categorieën:

  • Hoe je jezelf ziet. Je hebt een beeld van jezelf, van je identiteit. Dit beeld wordt beïnvloed door je eigenschappen, maar ook bijvoorbeeld je beroep. Aangezien dit puur over jezelf gaat, zijn dit gedachten die naar binnen zijn gericht.
  • Waar je in gelooft. Ieder mens heeft bepaalde overtuigingen die voor hem of haar heel belangrijk zijn. Deze gedachten zijn naar buiten gericht, aangezien deze gedachten gaan om de mensen en spullen om je heen, en niet over jezelf.
  • De manier waarop je reageert. Dit wordt voor een groot deel bepaald door bovenstaande punten. Je identiteit en overtuigingen zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier reageert op dingen die gebeuren. Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom mensen verschillend kunnen reageren op eenzelfde gebeurtenis.

Waarom is mindset belangrijk?

De manier waarop je op dingen reageert, is een heel bepalende factor over hoe jij in het leven staat. Zonder mindset zou je nooit ergens op reageren en zou er niets uit je handen komen. Iedereen heeft dus een mindset, maar toch zijn er genoeg mensen die hun mindset willen veranderen. Als jij door bepaalde omstandigheden een luie en ongemotiveerde mindset hebt en hele dagen werkloos op de bank doorbrengt, moet er wat aan je mindset gebeuren. Je moet zelf actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je wel weer gemotiveerd raakt om te solliciteren en weer aan de slag te gaan. Maar dit is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan.

Mindset coach

Als je graag iets veranderen aan je mindset, kan het helpen om een mindset coach in te schakelen. Hij of zij kan je inzicht geven in je gedachten. Dit is de eerste en tevens een heel belangrijke stap in het proces om je mindset te verbeteren. Als je weet waar het fout gaat in je gedachten, kun je de eerste stappen zetten om er iets aan te doen. Bovendien helpt een mindset coach je bij het omzetten van negatieve naar positieve gedachtes. Met eenvoudige trucjes merk je al snel dat omdenken een verrassend effect heeft. Zo kun je van mentale problemen leren en daar juist sterker uitkomen.

Mindset boeken

Aangezien het voor veel mensen een grote stap is om een mindset coach in te schakelen, en ook niet iedereen dit kan betalen, schaffen meer en meer mensen tegenwoordig boeken over mindset aan. Hieronder vind je een overzicht van de mindset boeken top 10 van 2022.

1.      Michael Pilarczyk boek Master Your Mindset

Het boek Master Your Mindset van Michael Pilarczyk is gericht op spirituele groei, om dichtbij de eigen gedachten te komen. Daarnaast helpt het boek je bij het behalen van zakelijk succes. Door het lezen van je boek kom je meer te weten over jezelf en wat je wilt in het leven. Bovendien leer je hoe je je mindset kunt veranderen om je dromen waar te maken.

2.      Growth Mindset boek

Door het lezen van het Growth Mindset boek, leren leerlingen hoe ze vanuit een growth mindset-cultuur op  school growth mindful kunnen denken, bijvoorbeeld in lastige situaties waarin ze angstig zijn, vast zitten of fouten maken.

3.      Boek Mindset Carol Dweck

In het boek Minset van Carol Dweck wordt veel aandacht besteed aan het belang van een growth mindset, dat een belangrijke rol speelt in veel facetten van het leven. Dit boek is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In dit boek leer je dat je het alleen met talenten niet redt en dat juist een positieve mindset van groot belang is bij het behalen van je doelen.

4.      Missie Mindset, het tweede boek van Sander Aarts

In Missie Mindset, het tweede boek van militair Sander Aarts, word je getraind om op een militaire manier te denken. Sander Aarts deelt tips vanuit het oogpunt van een militair en maakt je mindset zo sterker.

5.      Rich Dad Poor Dad

Hoewel Rich Dad Poor Dad misschien klinkt als een mindset boek voor mannen, is het ook een goed mindsetboek voor vrouwen. In dit boek leer je een goede mindset aan te nemen wat betreft geld. De moraal van het boek is dat rijke mensen geld voor hen laten werken en arme mensen zelf voor het geld werken.

6.      Think and Grow Rich, Napeleon Hill

Think and Grow Rich heeft ook te maken met geld. Hoewel dit boek al in 1937 is gepubliceerd, is het nog altijd populair. Hierin wordt gekeken naar de overeenkomsten van rijke en succesvolle mensen. Als hier bepaalde principes voor zijn, kan in feite iedereen rijk en succesvol worden.

7.      Happy Life 365

Happy Life 365 van Kelly Weekers laat in zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geluk en dat je daar een positieve mindset voor nodig hebt. In dit boek volg je een stappenplan waarmee je op een positieve manier gaat denken. Na een tijdje zul je merken dat je veel gelukkiger bent en met die houding komt het geluk je ook steeds meer aanwaaien.

8.      Nice girls don’t get the corner office

Nice girls don’t get the corner office is één van de beste mindset boeken voor vrouwen. Dit boek inspireert vrouwen om carrière te maken. Het laat hen namelijk in ziet dat wanneer het niet lukt om bepaalde dromen waar te maken, dit vaak aan hun eigen gedrag ligt.

9.      The Subtle Art of Not Giving a F*ck

The Subtle Art of Not Giving a F*ck is voor mensen die een positieve mindset eigenlijk maar zweverig vinden en drijft er op een desondanks motiverende manier de spot mee.

10.  Babe, you got this

Babe, you got this is bedoeld voor vrouwen die jaloers zijn op de successen van jonge vrouwen. Het boek staat vol met tips van jonge onderneemsters.