Home Tech Beste laptop voor studenten

Beste laptop voor studenten

0
Beste laptop voor studenten

Is het tijd om aan een nieuwe studie of een nieuw collegejaar te beginnen? Dan kun je als student zeker een goede laptop gebruiken. Een laptop zorgt ervoor dat je belangrijke informatie kunt opzoeken, je digitale agenda’s kunt bijhouden, jij je in kunt schrijven voor tentamens, je scriptie kunt schrijven en nog veel meer. Een goede laptop is onmisbaar voor iedere student. Op deze pagina kom je erachter wat de beste laptop is voor studenten en waar je op dient te letten als je een laptop voor je studie aanschaft. Verder krijg je nog een aantal handige tips waarmee je geld kunt besparen op de aankoop van je nieuwe laptop.

Inhoudsopgave

Waarom is het een goed idee om tijdens je studie een laptop te gebruiken?

Tegenwoordig is een laptop of tablet onmisbaar voor iedere student. Colleges worden digitaal gegeven, je krijgt lesstof per mail aangeleverd, je dient papers of scripties te schrijven en digitaal aan te leveren en ga zo maar door. Met alleen je boeken kom je er vaak niet meer, vandaar dat het belangrijk is om tijdens je studie een laptop aan te schaffen. Je kunt op je laptop makkelijk en snel belangrijke aantekeningen maken in de les, je kunt ermee chatten en mailen, je kunt er belangrijke verslagen mee schrijven en je zorgt ervoor dat je belangrijke bestanden kunt opslaan, zodat je er altijd en overal bij kunt. Hieronder lees je wat de beste laptops voor studenten zijn.

Waar dien je op te letten als je een nieuwe laptop voor je studie koopt?

Wil je een goede laptop kopen voor je studie? Dan is het belangrijk dat je op een aantal basisspecificaties let. Een laptop voor een student dient tenminste 8GB werkgeheugen te hebben. Verder is het belangrijk dat je een snelle laptop koopt, aangezien je anders veel te lang moet wachten voor het openen van programma’s zoals Word, Excel en Photoshop. De snelheid van een laptop is af te lezen aan de processor die erin verwerkt zit. Je kunt het beste voor een laptop met een Core i3 of Core i5-processor kiezen. Ga je zware ontwerpsoftware gebruiken? Laat je dan vooral informeren over welke laptops daarvoor geschikt zijn.

Daarnaast dien je de laptop makkelijk overal mee naartoe te kunnen nemen. Je kunt in dit geval het beste voor een kleinere laptop van 13 of 14 inch gaan, deze wegen niet zoveel.

De beste Apple laptops voor studenten

Apple staat bekend om het leveren van kwalitatief sterke laptops. Wil je graag voor een Apple laptop voor je studie gaan? Dan kun je het beste voor de Macbook Air 2020 of de Macbook Pro gaan. De Macbook Air heeft een batterijduur van maar liefst 18 uur en de Pro plakt hier nog 2 uur aan vast met een batterijduur van 20 uur na één keer volledig opladen. Een Macbook Air weegt erg weinig, namelijk 1,29 kilo. De Pro is iets zwaarder en weegt 1,4 kilo. De Macbook Air is vooral geschikt voor studenten die de laptop vooral voor simpele zaken gebruiken en programma’s zoals Word en Excel. Volg je bijvoorbeeld een grafische studie? Dan kun je beter voor de Pro gaan. De Macbook Pro is de beste laptop voor studenten die zware softwareprogramma’s dienen te draaien tijdens hun studie.

De beste Windows laptops voor studenten

Sommige studies werken met speciale software dat alleen op Windowsbesturingssystemen gedownload kan worden. Op dat moment heb je een laptop nodig die daarop draait. De beste Windows laptop is de Lenovo IdeaPad 5. Deze laptop biedt je tot wel 512 GB aan totaal geheugen en werkt met een snelle Core i5 processor. Een andere topper in deze categorie is de HP Pavilion 15 of de HP 15S. ASUS heeft ook een aantal goede laptops tegen een vriendelijke prijs.

Welke voordelen zitten er aan een laptop en tablet in één?

Ben je op zoek naar een kleine laptop of een laptop die je direct ook als tablet kunt gebruiken? Dan is er goed nieuws. Er bestaan namelijk 2-in-1 laptops, die je zowel als compacte laptop als tablet kunt gebruiken. Het scherm is hierbij los te koppelen en met je vingers te besturen. Wanneer je het scherm aan het toetsenbord klikt, kun je er heel makkelijk mee typen. Je kunt de touchpad van het toetsenbord gebruiken, een muis kopen of je vingers gebruiken om tekst te verwerken, video’s te kijken, informatie op te zoeken etc.

Moet je bijvoorbeeld een verslag schrijven? Dan kun je dit beter met het toetsenbord doen. Wil je lesstof doornemen? Dan kun je dit met het losse scherm op de bank doen. De 2-in-1 laptop is flexibel te gebruiken, licht in gewicht waardoor hij makkelijk is mee te nemen en ook nog eens interactief. Kortom, ideaal voor een student!

Handige tips rondom het kopen van een laptop en toebehoren voor je studie

Wist je dat je als student zijnde vaak korting kunt krijgen op de aankoop van een laptop voor je studie? Sommige winkels en merken bieden je een speciale studentenkorting aan als je jouw collegekaart aan hen kunt laten zien. Je dient een geldige collegekaart te hebben, waarop vermeldt staat dat je voor het huidige studiejaar bent aangemeld. De kortingen die je als student ontvangt kunnen oplopen tot wel 65%. Dit kan je zomaar ruim €3000 euro schelen op de aanschaf van een laptop voor je studie. Bedrijven die erom bekend staan dat zij studenten korting bieden zijn Apple, BCC, de Mediamarkt en een aantal online tech giganten. Je kunt online meer informatie vinden over mogelijke studentenkorting op de aanschaf van je nieuwe laptop.

Naast korting op de aanschaf van een laptop, kun je als student ook korting krijgen op de aanschaf van softwareprogramma’s. Dit is vooral interessant als je een studie volgt waarbij je van bepaalde software gebruik dient te maken, zoals Adobe Photoshop, Word, Excel en nog veel meer. Wanneer je een fijne laptop hebt gevonden, is het belangrijk dat je de laptop beschermd tegen vallen, eventuele waterschade etc. Om je laptop veilig te vervoeren, kun je er een laptophoes of laptoptas bij kopen.