Home Tech Beste tablets voor studenten

Beste tablets voor studenten

0
Beste tablets voor studenten

Ben je een student en ben je op zoek naar de beste tablet die je tijdens je studie kunt gebruiken? Dan lees je op deze pagina welke tablets de beste reviews krijgen van medestudenten. Tablets zijn geweldige apparaten die je de mogelijkheid bieden om tekst te bewerken, apps te gebruiken, software te downloaden en nog veel meer. Je kunt de tablet tijdens je studie voor allerlei doeleinden gebruiken. Je kunt er zelfs je scriptie op schrijven. Aangezien je studie een aantal jaar duurt om te voltooien, wil je natuurlijk graag een tablet kopen die al die jaren meegaat en die voldoende opslagruimte voor al je documenten en apps biedt. Lees hieronder uit welke tablets jij de beste tablet voor jezelf kunt kiezen.

Inhoudsopgave

Welke voordelen zitten er aan een tablet voor studenten?

Het belangrijkste voordeel van een tablet voor studenten is dat ze erg compact en licht zijn. Hierdoor kan je de tablet overal mee naartoe nemen en gebruiken. Ga je met de trein naar school? Dan kun je in de trein nog mailtjes versturen, PowerPoint doornemen, aantekeningen bestuderen en voor je tentamens leren via je tablet. Verder zijn tablets heel gebruiksvriendelijk en kun je ze met je handen besturen. Het touchscreen zorgt ervoor dat je makkelijk door de tablet heen navigeert. Je kunt hierdoor heel snel iets opzoeken of aantekeningen maken tijdens je college.

Tablets kunnen ook softwareprogramma’s draaien die je voor je studie nodig hebt. Denk hierbij aan Word, Excel of Adobe Photoshop. Volg je een creatieve studie waarbij je bijvoorbeeld kunst maakt, kleding ontwerpt of aan grafische vormgeving doet? Dan kun je een handige stylus kopen, waarmee je kunt schetsen en tekenen op de tablet.

Waar dient de beste tablet voor studenten aan te voldoen?

Ben je op zoek naar de beste tablet voor studenten? Dan kun je alvast onderzoek doen naar de specificaties waaraan een goede tablet voor een student dient te voldoen. Er zijn namelijk een aantal punten te benoemen, die een tablet geschikt maken voor het gebruik tijdens je studie. Allereerst dient je tablet compact te zijn en niet veel te wegen. Op die manier kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen. Verder zou je kunnen kijken of je er een stylus of toetsenbord bij kunt kopen. Dan kun je makkelijker en sneller aantekeningen maken tijdens je colleges of zelfs papers met de tablet schrijven.

Verder wil je als student uiteraard niet te veel geld aan een tablet uitgeven. Deze dient betaalbaar, kwalitatief en snel te zijn. Wat de prijs van de tablet aangaat, kun je vaak studentenkorting krijgen door je collegekaart te laten zien. Een ander belangrijk punt waaraan je studenten tablet dient te voldoen is een lange batterijduur. Zo kun je de tablet de hele dag gebruiken zonder dat je hem op je school of universiteit hoeft op te laden. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om een tablet met veel of een uit te breiden geheugen te kopen. Dan kun je er je hele studieperiode mee doen zonder telkens bestanden te moeten verwijderen!

De Samsung Galaxy Tab A8 64GB

De beste Android tablet voor studenten is de Samsung Galaxy Tab A8 met 64GB geheugen. Deze kost wat meer geld, maar gaat erg lang mee aangezien de kwaliteit zo goed is. Wanneer je voor deze tablet kiest, krijg je een 10,5 inch FullHD touchscreen, een supersnelle en krachtige chip én de mogelijkheid om het geheugen van je tablet uit te breiden met microSD-kaarten. De beschermhoes zit ingebouwd in de behuizing en de batterij gaat gemiddeld een hele schooldag mee.

De Apple iPad Pro 12.9 inch 256GB

De beste tablet die Apple voor je in de aanbieding heeft is de iPad Pro 12.9 inch met 256GB. Deze tablet is niet alleen de grootste, maar ook meteen de snelste en beste iPad die Apple je te bieden heeft. Doordat het de beste in zijn soort is, betaal je er wel meer geld voor. Wist je dat Apple studentenkorting biedt op de aanschaf van een laptop of tablet? Dit scheelt je toch weer wat geld. De iPad Pro biedt je de mogelijkheid om verschillende apps naast elkaar te openen en tegelijk te gebruiken. Deze tablet is het meest geschikt voor creatieve studies, aangezien je van veel handige apps en een goede stylus gebruik kunt maken.

De Samsung Galaxy Tab S7 FE 64GB

Wanneer je voor deze Samsung tablet kiest, krijg je hier een handig toetsenbord bijgeleverd. Hiermee kun je veel sneller typen, wat bijvoorbeeld belangrijk is als je aantekeningen van de colleges op je tablet wil maken. Je betaalt minder geld voor deze tablet dan voor de iPad Pro en je kunt het geheugen uitbreiden tot wel 1025GB. Het touchscreen is 12,4 inch en je kunt er zowel op gamen, series kijken, foto’s en tekst op bewerken. Het interessante aan deze tablet is dat de prijs/kwaliteitverhouding ideaal is. De tablet kost niet te veel geld, maar biedt je wel de beste mogelijkheden.

De Apple iPad 10.2 inch 64GB

Wil je graag met een Apple iPad werken, maar vind je de iPad Pro te duur? Dan kun je voor de iPad mini kiezen. Het mooie is dat je gebruik kunt maken van het iOS besturingssysteem en je deze iPad mini makkelijk met je Apple smartphone kunt synchroniseren. Het beeldscherm is 10.2 inch en je hebt 64GB aan opslagruimte. Er zit een A13 chip in deze tablet verwerkt waardoor het een snel en flexibel apparaat is. Je kunt er perfect mee multitasken. Dit is vooral een aanrader als je een mooie en kwalitatieve tablet wil kopen, waar je na je studie ook nog veel aan hebt.

De Lenovo Tab P11 Plus 128GB

Ben je op zoek naar de beste budget tablet, die wel van hele goede kwaliteit is? Dan is de Lenovo Tab P11 Plus met 128GB iets voor jou! Voor een vriendelijke prijs kun je een goed functionerende tablet in huis halen. Het touchscreen is 11 inch en je hebt mega veel geheugen aangezien deze tablet 128GB aan ruimte voor je heeft. Het geheugen van de Lenovo Tab P11 Plus kun je zelfs naar 1T uitbreiden. Er zit een goede processor in, waardoor apps niet haperen.