Home Vakantie Dit zijn de leukste jongerenreizen voor studenten!

Dit zijn de leukste jongerenreizen voor studenten!

0
Dit zijn de leukste jongerenreizen voor studenten!

Ben je student en wil je graag van een betaalbare, gezellige en onvergetelijke vakantie genieten? Dan kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een jongerenreis die speciaal voor studenten is samengesteld. Het leuke aan jongerenreizen is dat je in groepen reist en je meteen nieuwe mensen kunt leren kennen. Samen gaan jullie op avontuur en genieten jullie van een welverdiende vakantie. Doordat je met een groep reist, kan de reis voor een vriendelijke prijs aan je aangeboden worden. Je kunt je opgeven voor gave excursies en meer van de wereld zien. Lees verder om meer te weten te komen over jongerenreizen voor studenten en mogelijke bestemmingen.

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van een jongerenreis speciaal voor studenten?

Ieder jaar vetrekken er meerdere jongerenreizen speciaal voor studenten vanuit Nederland om een geweldige trip met elkaar te beleven. Van tevoren kies je de bestemming waar je graag heen wil. Het leuke is dat je in een gezellige groep terecht komt met mensen die voor dezelfde reis hebben gekozen als jij. Dat heb je dan alvast met elkaar gemeen. Een jongerenreis voor studenten is veilig, gezellig en zit vol verrassende avonturen. Je kunt altijd bij de groepsleiding terecht met vragen of problemen.

Dit is een goede manier om misschien wel je eerste vakantie alleen mee te maken. De groep zorgt ervoor dat jij je niet alleen zal voelen en je hoeft van tevoren niet uit te zoeken wat je allemaal wil gaan doen, omdat er een vast programma is tijdens de reis waar jij aan deelneemt. Jongerenreizen zijn betaalbaar en leuk. Verderop op deze pagina lees je uit welke gave bestemmingen je allemaal kunt kiezen.

Met welke organisaties kun je leuke jongerenreizen boeken?

Ben je op zoek naar een organisatie die jongerenreizen voor studenten organiseert? Dan is er goed nieuws, want meerdere organisaties kunnen jou een droomreis aanbieden. Wat dacht je van TUI-jongerenreizen of GoGo-jongerenreizen? TUI is één van de bekendste reisorganisaties van Nederland en zorgt ervoor dat jij als student betaalbaar van een welverdiende vakantie kunt genieten. GoGo is een organisatie die vooral bekend staat om het organiseren van te gekke party vakanties naar het buitenland. Dit is iets wat je vooral misschien als student zijnde gaaf vindt om mee te maken. Je kunt met een groep gaan feesten in het buitenland en alle excursies worden door de reisleiders georganiseerd.

Uit welke type jongerenreizen voor studenten kun je allemaal kiezen?

Wanneer je gaat informeren naar de mogelijkheden om gave jongerenreizen voor studenten te boeken, kom je erachter dat je uit verschillende soorten reizen kunt kiezen. De groepsreizen zijn het meest bekend. Dit houdt in dat je met een grote groep leeftijdsgenoten op reis gaat. Het leuke hieraan is dat je snel nieuwe vrienden maakt en jij je op vakantie niet hoeft te vervelen. Vaak kun je kiezen uit verschillende excursies of liggen de route van de reis en de bijbehorende excursies al vast. De groepsreis is vooral leuk als je zelf met een groepje vrienden op vakantie gaat en je een geheel verzorgde reis voor studenten wil meemaken.

Een ander soort reis voor studenten is de singlereis. Hier kun jij je voor opgeven als je in je eentje of bijvoorbeeld met een klein groepje vrienden op avontuur wil gaan. Sommige singlereizen hebben de insteek om mogelijk liefde te vinden. Zo kun je tijdens je vakantie daten met andere studenten. Hoe leuk is dat? Daarnaast is de kans groot dat je vrienden voor het leven maakt op dit soort singlereizen. Ga je veel naar de kerk en wil je met je eigen doelgroep in aanraking komen op vakantie? Dan kun je uit verschillende Christelijke jongerenreizen kiezen. Zoals je merkt is er voor ieder wat wils en kun je voor een jongerenreis kiezen die het beste bij je past.

De meest gave jongerenreizen binnen Europa

In Europa zijn er verschillende landen en gebieden aan te raden voor jongeren. De meest populaire Europese landen voor een studentengroepsreis zijn Italië, Griekenland, Kroatië en Spanje. In Italië is vooral de feestbadplaats Rimini erg populair. De Griekse eilanden Kos, Kreta en Rhodos bieden heerlijk eten, goede feestjes, veel zon, zee en strand. In Kroatië kun je goedkoop genieten van heerlijke restaurants, bars en clubs. De natuur is daar ook ongelofelijk mooi om te zien. In Spanje kun je naar de Costa Brava of Costa Blanca en de Costa del Sol afreizen. Ook hier kost het je bijna niks om uit eten te gaan, drankjes te doen en te dansen tot de zon opkomt.

Wat al deze plekken gemeen hebben is dat je er cultuur kunt snuiven, je allerlei outdoor activiteiten zoals watersporten en wandeltochten kunt doen. De perfecte jongerenreis voor studenten bestaat uit leuke excursies, lekker eten, vrienden maken en vooral veel feesten.

De mooiste jongerenreizen buiten Europa

Ben je een echte avonturier of ben je nieuwsgierig naar andere culturen die helemaal niet op het Westen en Europa lijken? Dan kun je overwegen om een jongerenreis voor studenten buiten Europa te boeken. De beste bestemmingen buiten Europa voor studenten liggen in Azië en Zuid-Amerika. Dit komt doordat het dagelijkse leven daar een stuk goedkoper is, waardoor je er niet veel geld uit zal geven. Je kunt in Azië bijvoorbeeld groepsreizen naar Bali, Sri Lanka, Indonesië, Vietnam of de Filipijnen boeken. De jongerenreizen die naar Zuid-Amerika gaan, gaan vaak naar Mexico, Peru of Costa Rica.

Wanneer je op zoek gaat naar avontuurlijke reizen voor studenten, kom je vaak ook groepsreizen naar Afrikaanse landen tegen. Wanneer je als groep reist, is dat een stuk veiliger dan wanneer je in je eentje gaat. Bovendien is er een reisleider aanwezig die alles over het land weet waar je naartoe gaat. Voor hen is het niet de eerste keer dat zij een groep meenemen, dus je bent in goede handen. Houd er rekening mee dat het voor kan komen dat je reisvaccinaties dient te krijgen voordat je naar bepaalde landen afreist. Denk dan vooral aan vaccinaties tegen Hepatitis A/B, DTP en Gele Koorts.

Het kan ook zijn dat je malariapillen en middeltjes tegen ernstige diarree mee dient te nemen. De reisorganisatie stuurt je van tevoren een lijst met benodigdheden en welke vaccinaties je dient te krijgen.