Home Featured Welke zorgverzekering passend bij jou is? Zo kom je erachter

Welke zorgverzekering passend bij jou is? Zo kom je erachter

0
Welke zorgverzekering passend bij jou is? Zo kom je erachter

Elk jaar rijst weer de vraag welke zorgverzekering passend bij jou is. Tenminste, het is slim om hier voorafgaand aan het eindigen van het jaar goed over na te denken. Denk je extra zorg nodig te hebben, of misschien juist wel minder? Laat je niet verrassen op het moment zelf, maar tref de juiste voorbereidingen. Dat doe je door je huidige pakket eens opnieuw goed te bekijken. Volstaat deze nog, of denk je dat het beter of anders kan? Wellicht kun je zelfs flink besparen op de kosten voor komend jaar. Die kans wil je vast niet mislopen. Met de Zorgcheck van Univé krijg je al binnen een paar minuten antwoord op deze vraag.

Zo maak je een keuze uit het grote aanbod

Basisverzekeringen bestaan er in alle soorten en maten. Ze zijn allemaal gekoppeld aan andere voorwaarden en bijkomende premies. Vervolgens dien je dan ook nog eens een keuze te maken uit het grote aantal zorgaanbieders. Het is al met al voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hoef je het niet moeilijker te maken dan het hoeft te zijn. Onthoud dat er in de basis slechts 4 mogelijkheden zijn en het afsluiten van een basiszorgverzekering sowieso verplicht is. Kijk goed naar de zorgaanbieders die per pakket onder contract staan bij de verzekeraar, plus in welke mate niet-gecontracteerde zorg vergoed wordt. Voor bijvoorbeeld de basisverzekering Univé Zorg Select heb je keuze uit veruit de kleinste groep met gecontracteerde zorgaanbieders en ontvang je een 60% vergoeding voor wanneer jouw zorgaanbieder hier niet tussen zit.

Alleen met dit pakket vrije keuze apotheek

Wil je de keuze hebben uit een zo groot mogelijke groep met zorgaanbieders, dan blijven er 3 over: Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Uitgebreid. Nu komt het aan op het strenger selecteren op het vergoedingspercentage. Met Zorg Basis is dit bijvoorbeeld 70%, met Zorg Geregeld 80% en met Zorg Uitgebreid tot 100%. Houd er rekening mee dat hoe hoger de dekkingsgraad is, hoe meer je ook betaalt aan premie per maand. Er zit enkele tientjes verschil tussen het minimale basispakket en de meest uitgebreide optie. Met die laatste heb je bovendien ook vrije keuze voor een apotheek. Dat is ideaal wanneer je medicijn gebonden bent en je ook op vakantie in eigen land in de dichtstbijzijnde apotheek terecht wilt kunnen. 

Maak gebruik van de Zorgzoeker voor basisverzekering afsluiten

Voor wat betreft de niet-gecontracteerde zorg is het belangrijk om te weten dat er geen afspraken zijn gemaakt met de verzekeraar over de kwaliteit en beschikbaarheid van de zorg. Dat is dus je eigen verantwoordelijkheid. Wil je beslist zeker zijn van het kunnen profiteren van de best mogelijke kwaliteit, dan zit je met alle gecontracteerde zorgaanbieders sowieso goed. Via de Zorgzoeker op de website van Univé kom je er eenvoudiger achter of de partij van jouw voorkeur ook samenwerkt met de verzekeraar. Snel jouw basisverzekering afsluiten? Daarvoor staat de Zorgcheck-tool klaar op de site.