Home Vakantie Wat te doen op Mallorca? Zie hier de top activiteiten

Wat te doen op Mallorca? Zie hier de top activiteiten

0
Wat te doen op Mallorca? Zie hier de top activiteiten

Mallorca is een erg populaire vakantiebestemming, en dan met name onder jongeren. En dat is ook niet zo gek. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt voor een ideale vakantie: zon, zee en strand in overvloed en leuke plekken om te stappen. Maar dit is niet het enige wat je op het eiland kunt doen. Je kunt er namelijk ook genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd een beetje cultuur snuiven en te genieten van de prachtige bezienswaardigheden op Mallorca.

Inhoudsopgave

Mallorca bezienswaardigheden

Hoewel Mallorca vooral bekend staat als partyeiland met hagelwitte stranden en helderblauwe zeeën, heeft het eiland nog veel meer te bieden. Het biedt namelijk een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben tijdens je vakantie op Mallorca:

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en zit bomvol interessante plekjes. Niet voor niets is dit dan ook het toeristische centrum. Helaas heeft het een imago als ordinaire vakantiebestemming, aangezien aan beide kanten van de kust in de jaren 60 massaal is gebouwd. In deze stad vind je veel leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden.

Kathedraal van Palma de Mallorca

We blijven nog even in de hoofdstad, want de kathedraal is namelijk zeker een bezoekje waard. De Kathedraal van Palma de Mallorca werd in opdracht van de regering van Jacobus 1 van Aragon gebouwd en ligt op het hoogste punt van de oude stad. Vanaf hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Op zondag na is deze gotische kathedraal elke dag te bezoeken.

De grotten van Cuevas del Drach

Als je op Mallorca bent, mag een bezoekje aan de grotten van Cuevas del Drach absoluut niet ontbreken. Dit is een van de populairste bezienswaardigheden van het eiland. De grotten zijn al eeuwen geleden ontdekt, maar werden pas in 1896 toegankelijk voor publiek. In deze grot vindt je een van de grootste ondergrondse meren van de wereld, waarop je kunt varen. Dit meer is maar liefst 177 meter lang, 40 meter breed en 30 meter diep.

De grotten van Cuevas dels Hams

Ben je een echte liefhebber van grotten, dan kun je ook nog de grotten van Cuevas dels Hams bezoeken. Deze grot is al 10 miljoen jaar oud en hebben rare vishaak-vormige formaties. Hier zijn de grotten ook wereldwijd bekend om geworden. Daarnaast is de grot voorzien van een prachtige botanische tuin, die toegankelijk is voor publiek.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana is een bergketen die over de volledige westkust van het eiland loopt. De bergketen bedekt daarmee ongeveer een derde van het eiland. De bergen worden door velen zo mooi gevonden, dat deze in 2011 zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

La Almudaina

Ook liefhebbers van de Arabische cultuur kunnen hun hart ophalen op Mallorca, dankzij het Arabische fort dat door de Arabieren is gebouwd nadat ze Mallorca hadden veroverd. Dit was aan het begin van de 14e eeuw. Het fort werd al snel omgedoopt tot de officiële residentie van de koninklijke familie. Hoewel het fort in de loop der jaren steeds verder is omgetoverd in de gotische stijl, zijn er nog altijd Islamitische kenmerken aanwezig, zoals de Moorse bogen op de voorgevel.

Mondrago

Mondrago is een natuurpark op Mallorca, dat is voorzien van een groot aantal wandelpaden. Bovendien zijn er verschillende baaien langs de rotskust te vinden. Mondrago ligt wat meer afgelegen dan de andere bezienswaardigheden, maar is zeker een bezoekje waard.

Santuari de Lluc

Santuari de Lluc, ook wel het klooster van Lluc genoemd, is een museum gebouwd in een klooster uit de 13e eeuw. Ook kun je een tuin en andere gebouwen uit diezelfde periode bezoeken. De reden dat er op deze plek een klooster werd gebouwd, is omdat een herder er een standbeeld van de Heilige Maagd Maria vond.

Es Trenc

Es Trenc is een beschermd natuurgebied aan de zuidkust van Mallorca. Dit is het langste strand van het eiland dat niet bebouwd is. Tevens zijn er duinen en drasland te vinden. Dat laatste zorgt er niet alleen voor dat de zoutproductie op het eiland wordt gestimuleerd, maar lokt ook tientallen vogels naar het natuurgebied, waaronder de flamingo, de kiekendief, de kraanvogel en de bergeend.

Stranden Mallorca

Hoe leuk al die bezienswaardigheden zijn, veel mensen gaan toch ook naar Mallorca op vakantie vanwege de vele stranden die het eiland te bieden heeft. Denk aan Playa de Alcúdia Mallorca, Playa de Muro Mallorca en Cala Pi Mallorca. Veel van de stranden op het eiland zijn zandstranden, waardoor je er heerlijk kunt vertoeven. Bovendien zijn de populaire en drukke stranden van alle benodigde faciliteiten voorzien en is een strandbar niet zeldzaam. Zo kun je niet alleen relaxen op het strand en genieten in het water, maar kun je lekker eten en wie weet zelfs een dansje wagen. De stranden van Mallorca zijn geschikt voor jong en oud. Zelfs de allerkleinsten kunnen zich er vermaken. Wel zijn er veel jongeren op het eiland en dus ook op de stranden te vinden. Mocht je geen zin hebben in luidruchtige en dronken medevakantiegangers, dan kun je beter een kijkje nemen op een van de wat rustigere stranden. Sommige stranden bieden zelfs zoveel ruimte, dat je het gevoel hebt dat je een heel strand voor jezelf hebt.

Uitgaan in Mallorca

Hoewel er op voor Mallorca voor alle leeftijdsgroepen iets te beleven is, is en blijft het een partyeiland dat vooral jongeren aantrekt. Dit heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met de leuke uitgaansgelegenheden dat het eiland te bieden heeft. Er zijn zelfs Nederlandse clubs te vinden, zoals de Heeren van Amstel, 538 en Double Dutch. Hier werkt Nederlands barpersoneel en kun je losgaan op Nederlandstalige klassiekers. Samen met je landgenoten kun je genieten van spraakmakende optredens. Kan het je niet wild genoeg en wil je feesten zoals ze alleen in Duitsland kunnen? Dan moet je bij Megapark zijn. Dit is de grootste club van Mallorca, inclusief zwembad en privé lounge. Sommige clubs zijn zelfs zo aangepast op het ritme van de feestende vakantiegangers, dat er zelfs een stevig katerontbijtje te verkrijgen is.