Home Vakantie Wat te doen in Chersonissos? 10 top activiteiten

Wat te doen in Chersonissos? 10 top activiteiten

0
Wat te doen in Chersonissos? 10 top activiteiten

Kreta is een erg populair vakantie-eiland. En dat is niet voor niets. Op het eiland kun je onbezorgd genieten van het warme weer en de prachtige stranden. Tevens is het ook een echte plek om de Griekse cultuur te snuiven en te genieten van de prachtige natuur. Voor jongeren is er aan uitgaansgelegenheden ook geen gebrek. Hieronder lees je alles over de leukste activiteiten die op Chersonissos te beleven zijn.

Inhoudsopgave

1.      Griekse nacht

Altijd al een traditionele Griekse nacht willen beleven? Chersonissos is dé place to be. Bezoek één van de vele taverna’s die in de stad te vinden zijn en laat je verwennen door de heerlijke traditionele gerechten met de beste wijnen uit de regio. En op een Griekse avond kan de traditionele Griekse dans natuurlijk niet ontbreken. Laat je wegblazen door de meest fantastische shows van Griekse dansers en doe zelf lekker mee. Een Griekse nacht is de perfecte avond voor jong en oud.

2.      Openluchtmuseum Lychnostatis

Voor liefhebbers van cultuur is het openluchtmuseum Lychnostatis ideaal. In dit museum kun je ontdekken hoe de eerste inwoners van Kreta hebben geleefd, dankzij een prachtige en gedetailleerde recreatie van een oud dorp, inclusief fruittuinen en het herbarium. In de openluchtzaal worden shows opgevoerd en je kunt zelfs deelnemen aan een keramische workshop.

3.      De Grot van Zeus

De Grot van Zeus is een van de belangrijkste overblijfselen van de oude Griekse mythologie. Hier werd de koning van de goden bij zijn geboorte voor zijn vader verborgen. Hoewel de grot niet gemakkelijk te bereiken is, wordt alle moeite dubbel en dwars weer ingehaald door het adembenemende uitzicht. De grot bevindt zich namelijk op meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Om de grot te bereiken, moet je naar het dorp Psychro rijden en vanuit daar via een van de twee paden naar de grot lopen. Let op: deze paden zijn wel erg steil.

4.      Star Beach

Een van de leukste stranden van Europa is Star Beach. Dit mooie zandstrand heeft een eigen waterpark met glijbanen, restaurants, bars, dj’s en karts. Zo kunnen je kinderen zich de hele dag vermaken in het waterpark en kun jij ’s avonds aan je trekken komen door een biertje te drinken in een van de gezellige bars. Vooral onder jongeren is deze plek erg populair. In de vele clubs worden de beste feestjes gegeven met muziek van wereldberoemde dj’s als Hardwell, Headhunterz en Quintino. Er worden bovendien verschillende themafeesten georganiseerd. Tijdens Beachflirt moet iedereen in het wit gekleed komen, terwijl je tijdens Lovestar los kunt gaan op de wat hardere muziekstijlen.

5.      Kroegentocht

We blijven nog even in de uitgaansactiviteiten, want een kroegentocht mag natuurlijk absoluut niet ontbreken in Chersonissos. Onder begeleiding van een reisleiding struin je alle leuke kroegen en clubs af en geniet je met een leuk gezelschap aan echte party animals van alle leuke muziek en lekkere drankjes die de kroegen en clubs te bieden hebben. Doe de kroegentocht op één van de eerste avonden van de vakantie, zodat je meteen weet wat de leuke kroegen zijn en hier de rest van je vakantie naartoe kunt gaan.

6.      Glow Party

Als je in bent voor een toffe Glow Party, moet je in Club Bio Bio zijn. Smeer je gezicht, hals, armen en benen helemaal onder de neonverf. Onder de black lights val je zo gegarandeerd op. Bovendien zorgen de felle kleuren en de magische sfeer hoe dan ook voor een geslaagde avond – of nacht. Over je eerste drankje hoef je niet na te denken: je krijgt automatisch een hele bucket om weg te werken.

7.      Scooter huren

Hoewel de meeste mensen die naar Chersonissos op vakantie gaan om te stappen, is er natuurlijk meer de zien op het eiland Kreta. Bovendien kun je niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat blijven drinken, dus is een andere activiteit ook welkom. Wat dacht je ervan om een scooter te huren? Dit is een van de meest snelle en efficiënte manieren om het eiland met al zijn prachtige natuur te verkennen. Ook is dit dé manier om toch nog wat van de Griekse cultuur mee te krijgen. Nu je toch op een andere plek in het eiland bent, waar er waarschijnlijk geen frikandellen verkrijgbaar zijn, is het meteen een mooie gelegenheid om ook eens een Griekse maaltijd te proberen.

8.      Bezoek de boulevard van Chersonissos

Chersonissos beschikt over een 7 kilometer lange boulevard, die van Star Beach tot aan het centrum loopt. De boulevard staat ook bekend als de Strip. Niet alleen op de boulevard zelf is van alles te beleven, ook in de talloze zijstraatjes is het altijd feest. Aangezien er zó veel verschillende leuke uitgaansgelegenheden zijn, is een kroegentocht aan het begin van je vakantie zeker aangeraden. Niet alleen kom je op deze manier te weten welke kroegen je de rest van je vakantie wilt bezoeken, ook leer je al meteen een leuke groep mensen kennen die ook zeker in zijn voor een feestje.

9.      Nederlands eten

Nederlands houden van vertrouwde dingen en eten is hier zeker geen uitzondering in. Want hoewel je zou verwachten dat een vakantie in het buitenland de ultieme gelegenheid is om eens een keer iets anders te proberen dan alleen maar de standaard frikandel of kroket, is het tegendeel waar. Veel Nederlanders zoeken op de eerste dag van hun vakantie al naar een oer-Hollandse snackbar. Voor de liefhebbers ontbreekt er in Chersonissos aan niets, met als bekendste snackbar Friet van Piet, die erg populair is geworden dankzij het tv-programma Oh Oh Cherso. Hoe vroeg of laat je ook uit de kroeg komt rollen, je kunt hier altijd even stevig bijtanken.

10. Acqua Plus Aquapark

Acque Plus Aquepark is het bekendste waterpark van Kreta en bevindt zich op vijf kilometer van Chersonissos. Geniet van de meest fantastische glijbanen, ga met een opblaasband van de halfpipe of duik recht vanuit een trechter het water in. Naast al deze toffe glijbanen kun je natuurlijk ook relaxen in de wat rustigere baden en genieten van heerlijk verkoelende drankjes. Dit waterpark biedt plezier aan jong en oud.