Home Vrije tijd Dé opleiding voor een lucratieve side hustle

Dé opleiding voor een lucratieve side hustle

0
Dé opleiding voor een lucratieve side hustle

Een bijbaan hebben om je extra’s te financieren is natuurlijk logisch, maar zeker wanneer je tegen het minimumloon werkt kunnen de verdiensten nog wel eens wat tegenvallen. Zeker met de hoge prijzen van vandaag de dag zul je dan best hard moeten werken om wat leuke extra’s te kunnen kopen. Het is dan ook niet voor niks dat de zogenaamde ‘side hustle’ enorm in opkomst is. Wij leggen uit wat het is en welke opleiding hier geschikt voor is.

Wat is de side hustle?

Veel volwassenen hebben naast hun gewone baan nog een baan tegenwoordig. Dit is niet schoonmaken bij je buurvrouw in de avonduren, maar juist iets wat je ook léuk vindt om te doen. Maar wel dus iets waar je ook nog een zakcentje extra mee kunt verdienen. Denk aan het geven van sportlessen, het verkopen van je zelfgemaakte schilderijen of het zijn van nagelstyliste. Eigenlijk zijn de opties voor een side hustle eindeloos, zolang het maar leuk is én mensen bereid zijn om ervoor te betalen.

Dé perfecte opleiding

Dé perfecte opleiding

Nu kun je natuurlijk je aangeboren talent gebruiken om een side hustle te starten, maar niet iedereen heeft deze. Je kunt er ook een opleiding voor doen. Om ervoor te zorgen dat een side hustle snel wat geld oplevert is het belangrijk erop te letten dat dit niet eerst veel investeringskosten heeft. Zo is een eigen personal training studio beginnen leuk, maar dat kost nogal veel geld door alle apparaten die je dan moet aanschaffen. Maar het volgen van een massage opleiding is daarmee wel de perfecte opleiding. Massages zijn namelijk áltijd populair, in zowel goede als mindere tijden. Mensen hebben hier behoefte aan, af en toe even uit het hoofd en in het lijf. Een sportmassage opleiding is bijvoorbeeld een optie, maar je kunt ook voor de holistische variant kiezen. Maar net wat jij het leukste vindt en je het best bij voelt.

Na de opleiding kun je starten met massages geven tegen een introductietarief. Je kunt dit thuis doen, gewoon in de woonkamer. Het enige wat je nodig hebt is een massagetafel (hallo Marktplaats!) en wat massageolie. De investeringen vallen dus reuze mee, en de tarieven die je kunt gaan vragen zijn zeer interessant. Ook kun je juist aan huisbezoeken gaan doen, dit vraagt nóg minder investeringen en vergeet dan ook niet de reiskosten in rekening te brengen!

Kortom, een side hustle beginnen naast je studie of opleiding in plaats van de vertrouwde bijbaan is zeer aan te raden. Het gaat je naar verwachting veel meer opleveren dan je huidige inkomsten. Je kunt uiteraard ook beide combineren want het fijne aan een side hustle is, is dat je je eigen tijd kunt indelen. Succes!