Aanbevolen boeken voor jonge lezers

Aanbevolen boeken voor jonge lezers

De laatste jaren is de populariteit van het lezen van boeken in de VS gedaald. Veel mensen hebben het gevoel dat de traditionele manieren om kunst te leren en te ervaren niet meer relevant zijn in deze multimediale generatie. Toch blijft lezen een essentieel onderdeel van de cultuur, of je het nu op de traditionele manier leert of een andere manier aanneemt. Een belangrijke reden waarom traditioneel leren belangrijk is, is dat veel kinderen niemand hebben om het hen te leren. Dit maakt het extra belangrijk voor hen om te leren door het goede voorbeeld te geven, door te zien wat succesvolle lezers doen en waarom ze doen wat ze doen.

boeken

Wat je hier ziet: Hoe het bestuderen van nieuwe dingen je studiegewoonten beïnvloedt. De meeste deelnemers aan de enquête die regelmatig lezen, ontdekten dat de overgrote meerderheid van de nieuwe boektitels die werden aangeboden, vaak deel uitmaakten van een serie. In serieboeken worden bekende personages meestal opnieuw geïntroduceerd in gloednieuwe verhalen, met bekende plots en herkenbare verhaalstructuren zoals het oplossen van mysteries, het maken van vrienden of het beleven van spannende avonturen. Dit betekent dat uw kind, wanneer het begint te lezen, al een of meer van de hoofdpersonen heeft bestudeerd en zijn of haar studiegewoonten uit het boek heeft geabsorbeerd. Series zijn ook bijzonder goed omdat ze kinderen nieuwe dingen laten ontdekken die ze anders niet zouden kennen, zoals ruimtereizen, monsters, dieren, enzovoort. Als uw kind zich in het nieuwe boek verdiept, gaat het leren vanzelf, zonder dat u er moeite voor hoeft te doen.

Wat u van dit artikel zult leren: Wanneer uw jonge lezers beginnen te lezen, hebben ze al een basis om te studeren, en ze zullen aanzienlijke hoeveelheden informatie uit het boek opnemen. Het is gemakkelijk om dit over te laten slaan op het lezen van historische fictie en andere non-fictie, maar het hebben van een basis van gevestigde kennis in dit soort boeken kan jonge lezers helpen om te behouden wat ze hebben geleerd en voort te bouwen op die basis voor het leren. Maak dit deel uit van de leerervaring van uw kind met voorgestelde boeken.